6–10 maja

Drukuj jadłospis

PONIEDZIAŁEK 06.05

Śniadanie: tosty z serem, ketchup, ogórek zielony, rumianek

Obiad: zupa koperkowa, pesto z makaronem i pomidorem,  kompot

Podwieczorek: chleb wiejski, wędlina, rzodkiewka, herbata z cytryną 

WTOREK 07.05

Śniadanie: kajzerka z pastą jajeczną (wyrób własny), papryka, herbata owocowa

Obiad: zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną, indyk w sosie szpinakowym, ryż, sok

Podwieczorek: jogurt truskawkowy, winogrona, biszkopty, herbata zielona   

ŚRODA 08.05

Śniadanie: rogalik maślany z miodem, gruszka, kakao

Obiad: zupa z fasolki szparagowej z ryżem, kotlet z kurczaka, kapusta młoda, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: chleb baltonowski z twarożkiem z rzodkiewką (wyrób własny), marchewka słupki, herbata owocowa 

CZWARTEK 09.05

Śniadanie: chleb barowy z wędliną, pomidorki koktajlowe, mięta

Obiad: zupa botwinkowa, gulasz z warzywami, ogórek kiszony,  kompot

Podwieczorek: kabanosy, chleb rodzinny, pomidory, melisa 

PIĄTEK 10.05

Śniadanie: chleb żytni, pasta z kurczaka (wyrób własny), ogórek zielony, herbata z cytryną

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot

Podwieczorek: budyń, ciasteczka, jabłko, rumianek

29–30 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 29.04 Śniadanie: kajzerka z dżemem, jabłko, herbata owocowa Obiad: zupa ogórkowa, placki warzywne, sos czosnkowy,  kompot Podwieczorek: chleb rodzinny z wędliną, ogórek zielony, herbata zielona WTOREK 30.04 Śniadanie: chleb barowy z pastą …

22–26 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 22.04 Śniadanie: bułka śniadaniowa z serem żółtym, ogórek zielony, melisa Obiad: zupa brokułowa z ryżem, naleśniki z dżemem, polewa jogurtowa,  kompot Podwieczorek: chleb wiejski, pasta czosnkowa (wyrób własny), papryka,  herbata owocowa WTOREK 23.04 …