31 marca – 04 kwietnia

Drukuj jadłospis

PONIEDZIAŁEK 31.03


Śniadanie: chleb królewski, pasta z tuńczyka (wyrób własny), ogórek zielony, mięta

Obiad: zupa jarzynowa z ryżem, kluski ziemniaczane, okrasa z cebuli, ser biały, surówka z kapusty kiszonej, kompot

Podwieczorek: chleb baltonowski, pasta tzatzyki (wyrób własny), rzodkiewka, herbata z cytryną 

WTOREK 01.04


Śniadanie: kajzerka z wędliną, papryka, bawarka 

Obiad: zupa kapuśniak, eskalopki w sosie warzywnym, kasza kuskus, kompot

Podwieczorek: sałatka owocowa, podpłomyki, herbata z pomarańczą

ŚRODA 02.04


Śniadanie: rogalik z dżemem, gruszka, mleko 

Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem, kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta biała zasmażana, sok tłoczony

Podwieczorek: chleb barowy, pasta twarogowa ze szpinakiem (wyrób własny), marchew słupki, herbata zielona 

CZWARTEK 03.04


Śniadanie: tosty z serem, ogórek zielony, ketchup, herbata owocowa 

Obiad: zupa buraczkowa, pulpety w sosie śmietankowo-koperkowym, ryż brązowy, fasolka szparagowa, kompot

Podwieczorek: chleb baltazar z pastą twarogowo-paprykową (wyrób własny), pomidorki koktajlowe, rumianek 

PIĄTEK 04.04


Śniadanie: chleb wiejski, pasta jajeczna (wyrób własny), pomidor, herbata z cytryną 

Obiad: krem z marchewki z grzankami, ryba w cieście naleśnikowym, ziemniaki, sałatka szwedzka, kompot

Podwieczorek: babeczki marchewkowe, winogrono, mleko 

24–28 marca

PONIEDZIAŁEK 24.03 Śniadanie: chleb rodzinny, serek wiejski, papryka, herbata owocowa Obiad: zupa brokułowa z ryżem, naleśniki z dżemem, polewa jogurtowa, kompot Podwieczorek: chleb maślany z wędliną, ogórek zielony, herbata zimowa  WTOREK 25.03 Śniadanie: …

17–21 marca

JADŁOSPIS 17−21.03 PONIEDZIAŁEK 17.03 Śniadanie: chleb żytni, bieluch, herbata zielona Obiad: zupa barszcz biały, makaron z sos pesto, pomidor, kompot Podwieczorek: kisiel, biszkopty, gruszka  WTOREK 18.03 Śniadanie: kajzerka, jajko gotowane z majonezem …

10–14 marca

JADŁOSPIS 10−14.03 PONIEDZIAŁEK 10.03 Śniadanie: kajzerka z serem żółtym, pomidorki koktajlowe, inka Obiad: zupa kapuśniak, makaron z sosem owocowym, ananas, kompot Podwieczorek: chleb rodzinny z wędliną, papryka, herbata z imbirem  WTOREK 11.03 Śniadanie: chleb …

24–28 lutego

JADŁOSPIS 24−28.08 PONIEDZIAŁEK 24.02 Śniadanie: chleb baltazar, serek wiejski, rzodkiewka, herbata z pomarańczą Obiad: zupa kartoflanka, placki warzywne, sos czosnkowo-jogurtowy, kompot Podwieczorek: chleb żytni, pasta z tuńczyka (wyrób własny), ogórek zielony, melisa …

17–21 lutego

PONIEDZIAŁEK 17.02 Śniadanie: grahamka, kabanosy, ogórek zielony, herbata z pomarańczą  Obiad: zupa jarzynowa z ryżem, kluski lane, sos waniliowy, brzoskwinia, kompot Podwieczorek: chleb rodzinny z wędliną, papryka, kakao  WTOREK 18.02 Śniadanie: chleb barowy …