17–21 lutego

PONIEDZIAŁEK 17.02


Śniadanie: grahamka, kabanosy, ogórek zielony, herbata z pomarańczą 

Obiad: zupa jarzynowa z ryżem, kluski lane, sos waniliowy, brzoskwinia, kompot

Podwieczorek: chleb rodzinny z wędliną, papryka, kakao 

WTOREK 18.02


Śniadanie: chleb barowy z serem żółtym, rzodkiewka, rumianek

Obiad: zupa zacierkowa, filet z kurczaka w sosie pomidorowym, ryż, kompot

Podwieczorek: mus owocowy, herbatniki, winogrono, herbata z cytryną

ŚRODA 19.02


Śniadanie: bułka wrocławska, twarożek owocowy (wyrób własny), bakalie, mleko 

Obiad: krem ziemniaczany z grzankami, krokiety z mięsem, surówka z kapusty kiszonej, sok 

Podwieczorek: chleb kukurydziany z pastą w wędliny (wyrób własny), pomidor, herbata zielona 

CZWARTEK 20.02


Śniadanie: jajko gotowane z majonezem i szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe, chleb królewski, herbata zimowa

Obiad: zupa buraczkowa, pulpety w sosie pieczarkowym, kasza, marchewka z groszkiem, kompot

Podwieczorek: chleb maślany, pasta twarogowo-paprykowa (wyrób własny), rzodkiewka, melisa

PIĄTEK 21.02


Śniadanie: chleb żytni, pasta z łososia i jajek (wyrób własny), ogórek zielony 

Obiad: zupa neapolitanka, ryba smażona w panierce z siemienia lnianego, ziemniaki, mizeria, kompot

Podwieczorek: gofry, mandarynka, mleko