10–14 lutego

PONIEDZIAŁEK 10.02


Śniadanie: bułka śniadaniowa, bieluch, rzodkiewka, bawarka 

Obiad: zupa kalafiorowa z ryżem, kopytka z okrasą z cebuli, surówka z kiszonej kapusty, kompot

Podwieczorek: chleb królewski, kabanosy, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną 

WTOREK 11.02


Śniadanie: chleb baltonowski z wędliną, ogórek zielony, melisa

Obiad: zupa ogórkowa, chili con carne, kasza kuskus, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Podwieczorek: serek, chrupki kukurydziane, jabłko, mięta

ŚRODA 12.02


Śniadanie: chleb baltazar, pasta z awokado i jajek, papryka, herbata

Obiad: krem z zielonego groszku z grzankami, pizza z szynką i serem, kompot

Podwieczorek: chleb tygrys, pasta tzatziki (wyrób własny), pomidor, herbata zimowa

CZWARTEK 13.02


Śniadanie: chałka z dżemem, gruszka, mleko 

Obiad: zupa grochowa, filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych, ryż, surówka z marchewki, kompot 

Podwieczorek: chleb barowy, twarożek ze szczypiorkiem (wyrób własny), papryka, melisa

PIĄTEK 14.02


Śniadanie: tosty, pomidor, ketchup, herbata z imbirem 

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kotlet rybno-warzywny, ziemniaki, brokuł gotowany, kompot

Podwieczorek: ciasto szpinakowe, mandarynka, mleko