27–31 stycznia

PONIEDZIAŁEK 27.01


Śniadanie: chleb baltazar, serek wiejski, ogórek zielony, rumianek 

Obiad: zupa kalafiorowa z ryżem, makaraon, sos pesto, pomidor, kompot

Podwieczorek: chleb baltonowski, twarożek czosnkowy (wyrób własny), warzywa słupki, herbata z cytryną 

WTOREK 28.01


Śniadanie: bułka śniadaniowa, pasta z tuńczyka (wyrób własny), papryka, mięta

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, kotlety z kurczaka, ryż, mizeria, kompot

Podwieczorek: sałatka owocowa, wafle ryżowe, herbata z imbirem

ŚRODA 29.01


Śniadanie: bułka z kruszonką, bakalie, mleko 

Obiad: zupa z fasolki szparagowej, gołąbki w sosie koperkowym, surówka wiosenna, kompot

Podwieczorek: chleb rodzinny, pasta z kurczaka (wyrób własny), papryka, herbata zielona 

CZWARTEK 30.01


Śniadanie: chleb królewski, pasta twarogowo-ziołowa (wyrób własny), ogórek zielony 

Obiad: zupa krupnik, lecz z indyka z warzywami, kasza bulgur, kompot 

Podwieczorek: chleb wiejski, wędlina, pomidor, herbata owocowa

PIĄTEK 31.01


Śniadanie: chleb maślany, parówki, pomidorki koktajlowe, melisa

Obiad: krem z cukinii z grzankami, kotlety rybno-warzywne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

Podwieczorek: gofry, mandarynka, mleko