13–17 stycznia

PONIEDZIAŁEK 13.01

Śniadanie: chleb wiejski, pasta z tuńczyka (wyrób własny), papryka, herbata owocowa

Obiad: zupa brokułowa z ryżem, kluski leniwe, surówka z marchewki, kompot

Podwieczorek: chleb rodzinny z wędliną, pomidor, herbata z cytryną

WTOREK 14.01

Śniadanie: chleb baltonowski, wędlina, rzodkiewka, kakao

Obiad: zupa ogórkowa, potrawka z indyka z warzywami, kasza bulgur, kompot

Podwieczorek: serek, jabłko, podpłomyki, herbata zielona

ŚRODA 15.01

Śniadanie: tosty z serem, ketchup, ogórek zielony, melisa

Obiad: krem z zielonego groszku, kotlety schabowe, ziemniaki,

 surówka z kapusty białej,  kompot

Podwieczorek: chleb baltazar z twarożkiem (wyrób własny), pomidor, herbata

CZWARTEK 16.01

Śniadanie: rogalik maślany, twarożek owocowy (wyrób własny), gruszka, mleko 

Obiad: zupa buraczkowa, udko z kurczaka pieczone, ryż, mizeria, kompot

Podwieczorek: krakersy, twarożek ze szczypiorkiem (wyrób własny),

marchewka słupki, herbata 

PIĄTEK 17.01

Śniadanie: bułka ciabata, pasta z jajek i awokado (wyrób własny), pomidorki koktajlowe, rumianek

Obiad: zupa neapolitanka z makaronem, kotlety rybne, ziemniaki,

 kalafior gotowany,  kompot

Podwieczorek: ciasto bananowe, mandarynka, mleko