9–13 grudnia

PONIEDZIAŁEK 09.12

Śniadanie: chleb baltonowski, serek wiejski, papryka, herbata owocowa

Obiad: zupa barszcz biały, kopytka z okrasą, surówka z kiszonej kapusty,  kompot

Podwieczorek: chleb królewski z wędliną, pomidorki koktajlowe, rumianek

WTOREK 10.12

Śniadanie: kajzerka, twarożek z rzodkiewką (wyrób własny), ogórek zielony, herbata z pomarańczą

Obiad: zupa kalafiorowa z zacierką, kotlety mielone, surówka z kapusty pekińskiej, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: budyń czekoladowy, słomka ptysiowa, winogrona

ŚRODA 11.12

Śniadanie: chałka, dżem, bakalie, mleko 

Obiad: zupa grochowa, filet pieczony w sosie marchewkowym, ryż, mizeria, kompot

Podwieczorek: chleb baltazar, pasta z wędliny (wyrób własny), rzodkiewka, herbata z imbirem i pomarańczą

CZWARTEK 12.12

Śniadanie: tosty z serem, pomidor, ketchup, melisa

Obiad: zupa ryżanka, pulpety w sosie pieczarkowym, kasza bulgur, groszek z marchewką, kompot

Podwieczorek: ciasteczka francuskie z brzoskwinią, mandarynka, mleko 

PIĄTEK 13.12

Śniadanie: chleb rodzinny z pastą z łososia (wyrób własny), ogórek zielony, herbata z cytryną

Obiad: krem brokułowy z grzankami, ryba, sos grecki, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: chleb wiejski, schab pieczony (wyrób własny), ogórek kiszony, herbata z imbirem