25–29 listopada

PONIEDZIAŁEK 25.11

Śniadanie: bułka z ziarnem i serem żółtym, ogórek zielony, bawarka

Obiad: zupa krupnik, naleśniki z dżemem, polewa jogurtowa,  kompot

Podwieczorek: chleb graham, pasta twarogowa szpinakowa (wyrób własny), pomidorki koktajlowe, herbata z pomarańczą

WTOREK 26.11

Śniadanie: bułka z wędliną, rzodkiewka, rzodkiewka, herbata z miodem, imbirem i cytryną

Obiad: krem warzywny z grzankami, polędwiczki z kurczaka w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka z marchewki, kompot

Podwieczorek: jogurt wieloowocowy, herbatniki, jabłko, mięta

ŚRODA 27.11

Śniadanie: rogalik maślany, miód, gruszka, mleko

Obiad: zupa z fasolki szparagowej z kaszą kuskus, potrawka z udźca z indyka, ryż, kompot

Podwieczorek: chleb tygrys, pasta tzatziki (wyrób własny), papryka, herbata zielona

CZWARTEK 28.11

Śniadanie: chleb królewski, pasta z kurczaka (wyrób własny), papryka, herbata z pomarańczą

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, gulasz, kasza gryczana, ogórek kiszony, kompot

Podwieczorek: chleb rodzinny z pastą twarogową z suszonymi pomidorami i bazylią (wyrób własny), ogórek zielony, herbata z miodem

PIĄTEK 29.11

Śniadanie: chleb wiejski, jajecznica, pomidor, rumianek

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, pulpety rybne w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z kapusty, kompot

Podwieczorek: ciasto szpinakowe, mandarynka, mleko