12–18 sierpnia

PONIEDZIAŁEK 12.08

Śniadanie: chałka z dżemem. Jabłko, inka

Obiad: zupa zacierkowa, pesto z makaronem, pomidor,  kompot

Podwieczorek: chleb rodzinny z pastą z tuńczyka (wyrób własny), ogórek zielony, melisa

WTOREK 13.08

Śniadanie: kajzerka z wędliną, papryka, herbata zielona

Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem, kotlet z kurczaka, ziemniaki, kalafior gotowany,  kompot

Podwieczorek: chleb barowy z twarożkiem ze szpinakiem, kalarepa, herbata owocowa

ŚRODA 14.08

Śniadanie: jajko gotowane z majonezem i szczypiorkiem, chleb wiejski, pomidor,

Obiad: zupa z groszku zielonego, gulasz z warzywami, kasza gryczana, ogórek kiszony,   kompot

Podwieczorek: ciasto ucierane z brzoskwinią, śliwka, lemoniada 

PIĄTEK 16.08

Śniadanie: chleb  żytni z serem żółtym, pomidor, rumianek

Obiad: krem z warzyw z grzankami, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot

Podwieczorek: budyń, ciasteczka, gruszka