6–10 maja

PONIEDZIAŁEK 06.05

Śniadanie: tosty z serem, ketchup, ogórek zielony, rumianek

Obiad: zupa koperkowa, pesto z makaronem i pomidorem,  kompot

Podwieczorek: chleb wiejski, wędlina, rzodkiewka, herbata z cytryną 

WTOREK 07.05

Śniadanie: kajzerka z pastą jajeczną (wyrób własny), papryka, herbata owocowa

Obiad: zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną, indyk w sosie szpinakowym, ryż, sok

Podwieczorek: jogurt truskawkowy, winogrona, biszkopty, herbata zielona   

ŚRODA 08.05

Śniadanie: rogalik maślany z miodem, gruszka, kakao

Obiad: zupa z fasolki szparagowej z ryżem, kotlet z kurczaka, kapusta młoda, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: chleb baltonowski z twarożkiem z rzodkiewką (wyrób własny), marchewka słupki, herbata owocowa 

CZWARTEK 09.05

Śniadanie: chleb barowy z wędliną, pomidorki koktajlowe, mięta

Obiad: zupa botwinkowa, gulasz z warzywami, ogórek kiszony,  kompot

Podwieczorek: kabanosy, chleb rodzinny, pomidory, melisa 

PIĄTEK 10.05

Śniadanie: chleb żytni, pasta z kurczaka (wyrób własny), ogórek zielony, herbata z cytryną

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot

Podwieczorek: budyń, ciasteczka, jabłko, rumianek