31 marca – 04 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 31.03


Śniadanie: chleb królewski, pasta z tuńczyka (wyrób własny), ogórek zielony, mięta

Obiad: zupa jarzynowa z ryżem, kluski ziemniaczane, okrasa z cebuli, ser biały, surówka z kapusty kiszonej, kompot

Podwieczorek: chleb baltonowski, pasta tzatzyki (wyrób własny), rzodkiewka, herbata z cytryną 

WTOREK 01.04


Śniadanie: kajzerka z wędliną, papryka, bawarka 

Obiad: zupa kapuśniak, eskalopki w sosie warzywnym, kasza kuskus, kompot

Podwieczorek: sałatka owocowa, podpłomyki, herbata z pomarańczą

ŚRODA 02.04


Śniadanie: rogalik z dżemem, gruszka, mleko 

Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem, kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta biała zasmażana, sok tłoczony

Podwieczorek: chleb barowy, pasta twarogowa ze szpinakiem (wyrób własny), marchew słupki, herbata zielona 

CZWARTEK 03.04


Śniadanie: tosty z serem, ogórek zielony, ketchup, herbata owocowa 

Obiad: zupa buraczkowa, pulpety w sosie śmietankowo-koperkowym, ryż brązowy, fasolka szparagowa, kompot

Podwieczorek: chleb baltazar z pastą twarogowo-paprykową (wyrób własny), pomidorki koktajlowe, rumianek 

PIĄTEK 04.04


Śniadanie: chleb wiejski, pasta jajeczna (wyrób własny), pomidor, herbata z cytryną 

Obiad: krem z marchewki z grzankami, ryba w cieście naleśnikowym, ziemniaki, sałatka szwedzka, kompot

Podwieczorek: babeczki marchewkowe, winogrono, mleko