24–28 marca

PONIEDZIAŁEK 24.03


Śniadanie: chleb rodzinny, serek wiejski, papryka, herbata owocowa

Obiad: zupa brokułowa z ryżem, naleśniki z dżemem, polewa jogurtowa, kompot

Podwieczorek: chleb maślany z wędliną, ogórek zielony, herbata zimowa 

WTOREK 25.03


Śniadanie: chleb baltonowski, parówki, ketchup, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną 

Obiad: zupa grochowa, potrawka z indyka z warzywami, ryż, mizeria, kompot

Podwieczorek: chrupki kukurydziane, serek, gruszka, melisa

ŚRODA 26.03


Śniadanie: chałka, miód, jabłko, mleko 

Obiad: krem cebulowy z grzankami, nuggetsy, ziemniaki, surówka wiosenna, kompot

Podwieczorek: krążki gryczane, pasta twarogowa ze szczypiorkiem (wyrób własny), marchewka słupki, melisa

CZWARTEK 27.03


Śniadanie: ciabata z wędliną, rzodkiewka, kakao 

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, gulasz z warzywami, buraki zasmażane, kompot

Podwieczorek: kanapki z serem żółtym, pomidor, melisa 

PIĄTEK 28.03


Śniadanie: chleb wiejski z pastą z awokado i jajka (wyrób własny), ogórek zielony, herbata 

Obiad: zupa rosolnik, klopsy rybne w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka szwedzka, kompot

Podwieczorek: gofry z polewą i owocami, woda z pomarańczą