24–28 lutego

JADŁOSPIS 24−28.08

PONIEDZIAŁEK 24.02


Śniadanie: chleb baltazar, serek wiejski, rzodkiewka, herbata z pomarańczą

Obiad: zupa kartoflanka, placki warzywne, sos czosnkowo-jogurtowy, kompot

Podwieczorek: chleb żytni, pasta z tuńczyka (wyrób własny), ogórek zielony, melisa 

WTOREK 25.02


Śniadanie: ciabata z wędliną, papryka, kakao

Obiad: krem z cukinii z grzankami, filet z kurczaka w sosie marchewkowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, kompot

Podwieczorek: galaretka, chrupki kukurydziane, mandarynka, mięta

ŚRODA 26.02


Śniadanie: rogal maślany z miodem, gruszka

Obiad: zupa koperkowa, bitki, kasza gryczana, buraczki zasmażane, kompot

Podwieczorek: chleb rodzinny z serem żółtym, pomidor, mleko

CZWARTEK 27.02


Śniadanie: chleb królewski, pasta twarogowa z burakiem (wyrób własny), pomidorki koktajlowe, melisa

Obiad: zupa z fasolki szparagowej, risotto z warzywami i indykiem, kompot

Podwieczorek: pączki, winogrono, woda z pomarańczą

PIĄTEK 28.02


Śniadanie: parówki, chleb maślany, ketchup, ogórek zielony, herbata zimowa 

Obiad: rosół z makaronem, ryba w cieście naleśnikowym, ziemniaki, sałatka z kalafiora, kompot

Podwieczorek: krakersy, pasta twarogowa z suszonymi pomidorami (wyrób własny), papryka, rumianek