20–24 maja

PONIEDZIAŁEK 20.05

Śniadanie: kajzerka, bieluch, papryka, melisa

Obiad: zupa z zielonego groszku, ryż, sos truskawkowo-jogurtowy, brzoskwinia, kompot

Podwieczorek: chleb żytni, wędlina, rzodkiewka, rumianek 

WTOREK 21.05

Śniadanie: bułka wrocławska z dżemem, gruszka, kawa inka

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, indyk w sosie serowo-brokułowym, kasza kuskus, surówka z marchewki kompot

Podwieczorek: chleb tygrys, pasta czosnkowa (wyrób własny), papryka, herbata owocowa   

ŚRODA 22.05

Śniadanie: chleb wiejski z twarożkiem z rzodkiewką (wyrób własny), pomidor, herbata zielona

Obiad: zupa ogórkowa, filet z kurczaka w sosie marchewkowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Podwieczorek: chleb barowy, ser żółty, ogórek zielony, herbata z cytryną 

CZWARTEK 23.05

Śniadanie: chleb rodzinny, schab pieczony (wyrób własny), ogórek kiszony, rumianek

Obiad: zupa zacierkowa, makaron razowy, sos boloński, mozzarella, kompot

Podwieczorek: chleb maślany, wędlina, pomidorki koktajlowe, melisa 

PIĄTEK 24.05

Śniadanie: chleb baltonowski, parówki, ogórek zielony, herbata owocowa

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ryba smażona, mizeria, ziemniaki,  kompot

Podwieczorek: koktajl owocowy, słomka ptysiowa, jabłko