18–22 listopada

PONIEDZIAŁEK 18.11

Śniadanie: bułka śniadaniowa z serem żółtym, ogórek zielony, kakao

Obiad: zupa zacierkowa, kluski ziemniaczane, okrasa z cebuli, surówka z kapusty kiszonej i marchewki,  kompot

Podwieczorek: serek, wafle ryżowe, winogrono, herbata owocowa

WTOREK 19.11

Śniadanie: bułka rustałka, pasta z awokado i jajek z ogórkiem kiszonym i szczypiorkiem, pomidor, herbata z pomarańczą

Obiad: zupa kalafiorowa z ryżem, kotlety pożarskie, ziemniaki,  surówka z kapusty czerwonej i jabłka

Podwieczorek: chleb baltonowski z wędliną, rzodkiewka, herbata z cytryną i imbirem

ŚRODA 20.11

Śniadanie: bułka wrocławska, twarożek z ananasem (wyrób własny), bakalie, mleko 

Obiad: zupa buraczkowa, gulasz z udźca indyka w jarzynach, ryż, sok

Podwieczorek: chleb wiejski, kabanosy, papryka, rumianek

CZWARTEK 21.11

Śniadanie: parówki, chleb żytni, pomidor, ketchup, bawarka

Obiad: krem marchewkowy z grzankami, rolada ze szpinakiem, serem feta w sosie, kasza perłowa,  kompot

Podwieczorek: chleb rodzinny z pastą twarogową z suszonymi pomidorami i bazylią   (wyrób własny), ogórek zielony, herbata z miodem

PIĄTEK 22.11

Śniadanie: chleb baltazar, pasta twarogowa z burakiem i czosnkiem (wyrób własny), marchew w słupkach

Obiad: zupa neapolitanka z makaronem, ryba w panko, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego i pomidora, kompot

Podwieczorek: ciasto bananowe, mandarynka, woda z pomarańczą