17–21 marca

JADŁOSPIS 17−21.03

PONIEDZIAŁEK 17.03


Śniadanie: chleb żytni, bieluch, herbata zielona

Obiad: zupa barszcz biały, makaron z sos pesto, pomidor, kompot

Podwieczorek: kisiel, biszkopty, gruszka 

WTOREK 18.03


Śniadanie: kajzerka, jajko gotowane z majonezem i szczypiorkiem, pomidorki koktajlowe, rumianek 

Obiad: krem z cukinii z grzankami, filet pieczony w sosie paprykowo-serowym, ryż, surówka z marchewki, kompot

Podwieczorek: chleb baltazar, kabanosy, ogórek kiszony, herbata z imbirem

ŚRODA 19.03


Śniadanie: bułka wrocławska, dżem, jabłko, mleko 

Obiad: zupa kalafiorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki, colesław, kompot

Podwieczorek: chleb rodzinny (wyrób własny), pomidor, herbata owocowa,

CZWARTEK 20.03


Śniadanie: kanapki z wędliną, papryka, kawa inka 

Obiad: zupa parzycha, kaszotto z indykiem i warzywami, kompot

Podwieczorek: ciasteczka francuskie z brzoskwinią, winogrono, melisa 

PIĄTEK 21.03


Śniadanie: chleb królewski, pasta z makreli (wyrób własny), ogórek zielony, mięta

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, ryba w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, kompot

Podwieczorek: krakersy, pasta z suszonych pomidorów (wyrób własny), marchewka w słupkach, herbata z cytryną