17–21 czerwca

PONIEDZIAŁEK 17.06

Śniadanie: chleb tygrys, serek wiejski, ogórek zielony, herbata zielona

Obiad: zupa kapuśniak, kluski lane, sos waniliowy, brzoskwinia, kompot

Podwieczorek: chleb wiejski z pastą z wędliny (wyrób własny), papryka, herbata owocowa

WTOREK 18.06

Śniadanie: buła śniadaniowa, ser żółty, rzodkiewka, herbata z cytryną

Obiad: zupa brokułowa z ryżem, polędwiczki z kurczaka w sezamie, ziemniaki, kalafior, kompot

Podwieczorek: koktajl owocowy, borówka, herbatniki

ŚRODA 19.06

Śniadanie: chałka, dżem truskawkowy, gruszka, kawa inka

Obiad: zupa ogórkowa, pieczeń rzymska w sosie, kasza pęczak, kapusta zasmażana,   kompot

Podwieczorek: chleb rodzinny, wędlina, kalarepa, mięta

CZWARTEK 20.06

Śniadanie: chleb barowy, parówki, pomidor, ketchup, rumianek

Obiad: krem z białych warzyw, leczo z indyka, ryż,  kompot

Podwieczorek: gofry z polewą, arbuz, lemoniada

PIĄTEK 21.06

Śniadanie: chleb żytni z wędliną, papryka, melisa

Obiad: zupa truskawkowa z makaronem, ryba smażona, surówka z kiszonej kapusty,  kompot

Podwieczorek : chleb baltonowski, pasztet (wyrób własny), ogórek kiszony, herbata owocowa