16–20 września

PONIEDZIAŁEK 16.09

Śniadanie: kajzerka, serek wiejski, rzodkiewka, melisa

Obiad: zupa z zielonego groszku, kluski leniwe, polewa jogurtowa, surówka z marchewki kompot

Podwieczorek: chleb wiejski, pasta z tuńczyka (wyrób własny), papryka, rumianek

WTOREK 17.09

Śniadanie: chleb baltazar z wędliną, pomidor, herbata zielona

Obiad: krem pomidorowy z grzankami, filet z indyka w sosie szpinakowym, ryż brązowy, kompot

Podwieczorek: chleb maślany z pastą czosnkową (wyrób własny), kalarepa, herbata z cytryną

ŚRODA 18.09

Śniadanie: tosty z serem, ketchup, ogórek zielony, mięta

Obiad: kotlet z kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, sok

Podwieczorek: kisiel, ciasteczka, winogrono, rumianek

CZWARTEK 19.09

Śniadanie: rogalik z miodem, gruszka, kawa inka 

Obiad: zupa szczawiowa z jajkiem, pieczeń rzymska w sosie, kasza gryczana, brokuł gotowany, kompot

Podwieczorek: chleb królewski z wędliną, papryka, mięta

PIĄTEK 20.09

Śniadanie: chleb barowy z twarożkiem z rzodkiewką (wyrób własny), pomidorki koktajlowe, herbata owocowa

Obiad: zupa truskawkowa z makaronem, ryba smażona, ziemniaki, surówka wiosenna,  kompot

Podwieczorek: gofry z owocami, lemoniada