16–20 grudnia

PONIEDZIAŁEK 16.12

Śniadanie: bułka ciabata, bieluch, pomidor, herbata z imbirem i cytryn a 

Obiad: zupa kapuśniak, kluski lane, sos waniliowy, brzoskwinia,  kompot

Podwieczorek: chleb rodzinny z wędliną, ogórek zielony, herbata z pomarańczą

WTOREK 17.12

Śniadanie: chleb tygrys, pasta z tuńczyka (wyrób własny), papryka, bawarka

Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem, nugetsy, ziemniaki, surówka z marchewki, kompot

Podwieczorek: galaretka, chrupki kukurydziane, banan, woda z pomarańczą

ŚRODA 18.12

Śniadanie: bułka z kruszonką, jabłko, mleko 

Obiad: zupa parzycha, indyk w sosie brokułowo-serowym, ryż, kompot

Podwieczorek: krążki kukurydziane, twarożek ze szczypiorkiem (wyrób własny), marchewka słupki, herbata z imbirem

CZWARTEK 19.12

Śniadanie: chleb baltazar, pasta jajeczna (wyrób własny), rzodkiewka, herbata owocowa

Obiad: krem z cukinii z grzankami, bitki w sosie, kasza gryczana, buraczki zasmażane, kompot

Podwieczorek: chleb baltonowski z serem żółtym, pomidorki koktajlowe, herbata zielona 

PIĄTEK 20.12

Śniadanie: chleb wiejski, parówki, ketchup, ogórek zielony

Obiad: zupa pomidorowa z ryżem, ryba smażona, ziemniaki, surówka szwedzka, kompot

Podwieczorek: ciasto czekoladowe, mandarynka, mleko