10–14 marca

JADŁOSPIS 10−14.03

PONIEDZIAŁEK 10.03


Śniadanie: kajzerka z serem żółtym, pomidorki koktajlowe, inka

Obiad: zupa kapuśniak, makaron z sosem owocowym, ananas, kompot

Podwieczorek: chleb rodzinny z wędliną, papryka, herbata z imbirem 

WTOREK 11.03


Śniadanie: chleb baltazar, twarożek czosnkowy (wyrób własny), rzodkiewka, herbata owocowa

Obiad: zupa pieczarkowa z makaronem, potrawka z indyka i warzywami, kasza kuskus, kompot

Podwieczorek: budyń czekoladowy, ciasteczka maślane, winogrono

ŚRODA 12.03


Śniadanie: jajecznica, chleb baltonowski, pomidor, herbata z cytryną

Obiad: zupa z fasolki szparagowej, polędwiczki w panko, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Podwieczorek: chleb tygrys, pasta z kurczaka (wyrób własny), ogórek zielony, rumianek

CZWARTEK 13.03


Śniadanie: chleb królewski, pasta z tuńczyka (wyrób własny), ogórek, melisa

Obiad: zupa ogórkowa, spaghetti, sos boloński, mozzarella, kompot

Podwieczorek: drożdżówka, jabłko, mleko 

PIĄTEK 14.03


Śniadanie: chałka, nutella (wyrób własny), gruszka, herbata owocowa

Obiad: krem ziemniaczany z grzankami, ryba smażona, ryż brązowy, brokuł gotowany, kompot

Podwieczorek: chleb wiejski, pasztet (wyrób własny), ogórek kiszony, herbata z cytryną