07–11 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 07.04


Śniadanie: chleb baltonowski z serem żółtym, ogórek zielony, melisa

Obiad: zupa ogórkowa, kluski lane, sos waniliowy, brzoskwinia, kompot

Podwieczorek: chleb żytni z wędliną, rzodkiewka, kawa inka 

WTOREK 08.04


Śniadanie: bułka śniadaniowa z pastą twarogową ziołową (wyrób własny), papryka, herbata owocowa 

Obiad: zupa z fasolki szparagowej z ryżem, kotlety z kurczaka, ziemniaki, surówka z młodej kapusty, kompot

Podwieczorek: galaretka, banan, wafle ryżowe, mięta

ŚRODA 09.04


Śniadanie: bułka wrocławska z twarożkiem owocowym (wyrób własny), jabłko, mleko 

Obiad: zupa koperkowa, filet z indyka w sosie szpinakowym, ryż, kompot

Podwieczorek: chleb królewski, kabanosy, pomidorki koktajlowe, herbata z cytryną 

CZWARTEK 10.04


Śniadanie: chleb wiejski, pasta z łososia i jajek (wyrób własny), pomidor, herbata 

Obiad: krem pomidorowy z grzankami, krokiety z mięsem, surówka z kapusty kiszonej, kompot

Podwieczorek: chleb maślany z pastą z kurczaka (wyrób własny), ogórek kiszony, rumianek 

PIĄTEK 11.04


Śniadanie: jajko gotowane ze szczypiorkiem, chleb barowy, herbata zielona 

Obiad: zupa truskawkowa z makaronem, pulpety rybno-warzywne w sosie, ziemniaki, kalafior gotowany, kompot

Podwieczorek: ciasto ucierane z porzeczką, gruszka, woda z pomarańczą