14–18 kwietnia

Drukuj jadłospis

JADŁOSPIS 14−18.04.

PONIEDZIAŁEK 14.04


Śniadanie: ciabata z twarożkiem z rzodkiewką, ogórek zielony, herbata zielona

Obiad: zupa z zielonego groszku z ziemniakami, makaron penne z sosem pesto (własny wyrób) i pomidorkami, kompot

Podwieczorek: chleb królewski z wędliną, papryka, herbata z cytryną 

WTOREK 15.04


Śniadanie: kanapki z serem żółtym, kabanosy, pomidorki koktajlowe, kakao 

Obiad: krem z cukinii z grzankami, fajita indyka z warzywami, ryż, kompot

Podwieczorek: jogurt owocowy, podpłomyki, winogrona

ŚRODA 09.04


Śniadanie: chałka z miodem, bakalie, mleko 

Obiad: zupa brokułowa z ryżem, polędwiczki panierowane w płatkach kukurydzianych, ziemniaki, surówka z marchewki, sok jabłkowy

Podwieczorek: chleb mieszany, pasta twarogowo-czosnkowa, rzodkiewki, rumianek 

CZWARTEK 10.04


Śniadanie: jajecznica, chleb wiejski, pomidor, melisa 

Obiad: barszcz ukraiński, pieczeń rzymska w sosie chrzanowym, kasza bulgur, mizeria, kompot

Podwieczorek: kanapki z serem żółtym, ogórek zielony, mięta 

PIĄTEK 11.04


Śniadanie: pasta z makreli (wyrób własny), chleb graham, ogórek kiszony, herbata owocowa 

Obiad: zupa pomidorowa z makaronem, kotlety rybno-warzywne, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

Podwieczorek: ciasto czekoladowe, gruszka, mleko 

07–11 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 07.04 Śniadanie: chleb baltonowski z serem żółtym, ogórek zielony, melisa Obiad: zupa ogórkowa, kluski lane, sos waniliowy, brzoskwinia, kompot Podwieczorek: chleb żytni z wędliną, rzodkiewka, kawa inka  WTOREK 08.04 Śniadanie: bułka śniadaniowa …

31 marca – 04 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 31.03 Śniadanie: chleb królewski, pasta z tuńczyka (wyrób własny), ogórek zielony, mięta Obiad: zupa jarzynowa z ryżem, kluski ziemniaczane, okrasa z cebuli, ser biały, surówka z kapusty kiszonej, kompot Podwieczorek: chleb baltonowski, …

07–11 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 07.04 Śniadanie: chleb baltonowski z serem żółtym, ogórek zielony, melisa Obiad: zupa ogórkowa, kluski lane, sos waniliowy, brzoskwinia, kompot Podwieczorek: chleb żytni z wędliną, rzodkiewka, kawa inka  WTOREK 08.04 Śniadanie: bułka śniadaniowa …

31 marca – 04 kwietnia

PONIEDZIAŁEK 31.03 Śniadanie: chleb królewski, pasta z tuńczyka (wyrób własny), ogórek zielony, mięta Obiad: zupa jarzynowa z ryżem, kluski ziemniaczane, okrasa z cebuli, ser biały, surówka z kapusty kiszonej, kompot Podwieczorek: chleb baltonowski, …

24–28 marca

PONIEDZIAŁEK 24.03 Śniadanie: chleb rodzinny, serek wiejski, papryka, herbata owocowa Obiad: zupa brokułowa z ryżem, naleśniki z dżemem, polewa jogurtowa, kompot Podwieczorek: chleb maślany z wędliną, ogórek zielony, herbata zimowa  WTOREK 25.03 Śniadanie: …